Sniženo

Četiri knjige Alehandra Hodorovskog – AKCIJA

Alehadro Hodorovski

3,500.00 RSD

„Jedini jezik koji nam podiže nivo svesti jeste uzvišeni jezik umetnosti i poezije.”
Alehandro Hodorovski

Mistični kabare je knjiga neophodna svima koji su zainteresovani za evoluciju i oslobađanje sopstvenog bića i svesti, koji traže svoju ’pravu istinu’ kako bi je ugradili kao korisnu sreću u svoj život i doživeli bez straha starost i smrt.

Psihomagija je najpotpuniji dokument o razvoju stvaralačkog i terapeutskog rada Alehandra Hodorovskog i uključuje celokupnu verziju osnovnog teksta za razumevanje psihomagije.

Sin crnog četvrtka je uzbudljiv roman Alehandra Hodorovskog koji preuzima glavnu ulogu dok nas uvodi u nezaboravni ansambl njegovih ranih godina u Čileu tridesetih.

U autobiografiji, Ples stvarnosti, priseća se uspona i padova svoje upečatljive životne priče i iznosi svoje jedinstvene i složene poglede na svet. Prepričavajući svoj život, pisac poručuje da ne započinjemo život onakvi kakvi jesmo, već da je svako od nas nasledio ličnost zahvaljujući porodičnom stablu.
Film zasnovan na ovoj knjizi premijerno je prikazan u Kanu 2013. s velikim uspehom.

 

Šifra proizvoda: 101010101010101 Kategorije: , ,
Opis

U Mističnom kabareu prikazana je struktura susreta koje Alehandro Hodorovski godinama održava sa publikom koja dolazi na njegove konferencije. Više od stotinjak šala i inicijatorskih priča poslužilo mu je kao osnova za analizu ljudskog bića bez ’maske’, sa njegovim problemima, strahovima, nesigurnostima i nedostacima.

Psihomagija je, isto kao i psihogenealogija, pojam koji je autor skovao da označi vrstu terapije čiji je cilj oslobađanje materijalnih, telesnih, seksualnih, emocionalnih i intelektualnih blokada koje nas sprečavaju da se ostvarimo.

U romanu Sin crnog četvrtka Hodorovski prikazuje svoju neograničenu sposobnost stvaranja univerzuma punog čudesa, užasa, humora, magije, baš kao što čini u svim medijima, od filma do stripa, od mističke filozofije do fikcije.

Ples stvarnosti Roditi se u određenoj porodici, znači biti zaposednut. Kada virimo u svoju prošlost, to je isto kao da kopamo po svojoj duši. Ako zađemo dovoljno duboko, dublje od odraza nasleđa, u sebi ćemo naći svetlost koja će nam pomoći da prevaziđemo najteža životna iskustva.

Delim svet na dve kategorije: originali i sledbenici. Originali su ljudi koji drugačije gledaju, koji uzimaju jednostavne činioce svakodnevnog života i čine čuda. Po meni, ti si, Alehandro, original.
Marina Abramović

Alehandro Hodorovski s lakoćom i neosetno prepliće svetove umetnosti, ograničenu društvenu strukturu i sve ono što možemo dotaći samo otvorenog srca i uma.
Erika Badu