Sniženo

April na Vlašiću

Muharem Bazdulj

600.00 RSD

Arete vam predstavlja roman jednog od najčitanijih autora sa ovih prostora: „April na Vlašiću” Muharema Bazdulja.

Prateći odrastanje jednog mladića, „April na Vlašiću” sa velikom preciznošću predočava aktuelne probleme društva i književne scene. Međutim, ono što ovaj roman čini važnim je to što njegovu srž ne čine ni konferencije, ni nagrade, ni erudicija, već jedna originalna ljubavna priča.

Ova lična Odiseja vodi nas u šetnju ulicama Sarajeva i Vlašića, navodi nas da zajedno sa njegovim naratorom lutamo kroz umetnost i sopstvenu dušu u potrazi za odgovorima na naizgled jednostavno pitanje: Šta bi se desilo da smo napravili samo jedan drugačiji izbor?

„Aprilom na Vlašiću” Muharem Bazdulj je objavio rat uštogljenosti i pokušao da nas podseti da umetnost, pre svih teorija, nastaje u srcu.

Šifra proizvoda: 9788680426716 Kategorije: ,
Opis

Kao i sam april, varljivi prolećni mesec koji često zadržava tragove zime, priroda ovog kratkog romana je dvojaka.

Dva remenska toka radnje osvetljavaju dva sloja života našeg naratora. Jedan sadašnji, na književnoj konferenciji u Vlašiću, intelektualni, onaj koji se bavi književnokritičkom scenom, pitanjem „arbitara“ književnih vrednosti koji kao da ne postoje izvan konferencijskih sala. I drugi, prošli, duboko lični, sačinjen od mnogobrojnih kalvinovski prekinutih epizoda jedne nesuđene ljubavne priče.

Možda je april na Vlašiću hladan, ali uspomene koje Vlašić vraća u um naratora šalju ga u ponovnu potragu za toplinom i pravom prirodom umetnosti.

Dodatne informacije
autor

Muharem Bazdulj

broj-strana

160

isbn

978-86-80426-71-6