Sniženo

Beograd je moje more – II izdanje

Marina Bugarčić

750.00 RSD

U stalnoj potrazi za novim izrazima, Arete vam predstavlja zbirku pesama i fotografija Marine Bugarčić, „Beograd je moje more“.
Kao što kroz objektiv foto-aparata ume da uhvati plodan trenutak, tako i u poeziji ukazuje na slikovitost sveta oko sebe, sa posebnim akcentom na voljeni grad.
Beograd se u Marininim stihovima pretvara u gotovo imaginarni grad sastavljen od emocija i sećanja. Njegove ulice, tgovi i kafane preobražavaju se u beskrajno more.
Jednostavan stil Marinine poezije pojačava osećaj slobode i priziva miris mora, a izbor fotografija naglašava utisak da je pred čitaocem nešto duboko lično.

Dan je bio oblačan.
U Beogradu je padala kiša.
I moglo mi se da pomerim svet. 

 

Šifra proizvoda: 9788680426808 Kategorije: , , , ,
Opis

Kad pišemo, često ustuknemo pred realnošću i pustimo mašti da nas vodi, ili je potpuno isključimo i pišemo o onome što vidimo. Najteže je naći meru između to dvoje. Za to je potrebno više od reči, potrebna je fotografija koja ih dopunjuje i oživljava.

Beograd o kojem Marina piše živi baš na toj raskrsnici: između mašte i realnosti, fotogafije i reči. Njega čine ulice, pijace, mostovi, ali i ljudi koji ga gledaju kroz objektiv i njihove uspomene i čežnje.

Tamara Bogunović