Sniženo

Erotika

Lu Andreas Salome

650.00 RSD

„Erotika” Lu Salome je filozofska i psihološka studija o značaju erotskog u našim životima i o erotskom nagonu kao ujedinjujućoj sili koja čini osnovu čovečnosti.

U ovom važnom eseju, Lu Andreas Salome daje pronicljiva zapažanja o polu, rodu, umetnosti i religiji koja ga i danas čine savremenim i relevantnim kao i onda kada je nastao – pre više od sto godina.

Po svom najdubljem unutrašnjem smislu, ljubavni čin je – a svaka je ljubav svojevrsni stvaralački čin – stvaralački ushit prouzrokovan voljenim bićem, ali ne iz ljubavi već zbog same ljubavi. Zato se po svome biću erotsko mora bez sumnje shvatiti – baš kao duhovno stvaralačko – kao stanje s prekidima, koje dolazi i koje se povlači, i čiji intenzitet ili punoća sreće ne može da iskaže ništa o njegovom verovatnom trajanju u pojedinačnom slučaj.“

Šifra proizvoda: 9788680426921 Kategorije: ,
Opis

Zavirite u jedinstven svet erotskog i upoznajte o erotsku stranu ženske prirode, neiscrpnu snagu i neukrotivu moć ženskog bića, kao i biološke i psihološke razlike između muškaraca i žena. U promišljanjima Lu Salome, eros dominatna sila koja oblikuje čovekovu egzistenciju i daje joj posebno obeležje, poput nagona za životom.

Dodatne informacije
autor

Lu Andreas Salome

broj-strana

142

isbn

978-86-80426-92-1

povez

meki

prevod

Vera Kolaković