Sniženo

Gde ptica peva najlepše i Sin crnog četvrtka

Alehandro Hodorovski

1,800.00 RSD

U knjizi Gde ptica peva najlepše – vizionarskom autobiografskom romanu, koji je NPR uporedio sa Sto godina samoće i nazvao ga otelotvorenom genijalnom nadrealnom vizijom. Usred fantastične gungule cirkusa, tarota, katoličkog i jevrejskog misticizma, seksualne ekstravagancije, političkog nasilja i duha mudrog rabina koji služi kao savetnik pratili smo pretke Hodorovskog koji su prebegli u Čile. Sada, u knjizi Sin crnog četvrtka, sam Hodorovski preuzima glavnu ulogu dok nas uvodi u nezaboravni ansambl njegovih ranih godina u Čileu tridesetih.

Baš kao što čini u svim medijima od filma do stripa, od mističke filozofije do fikcije, Hodorovski i ovde prikazuje svoju neograničenu sposobnost stvaranja univerzuma punog čudesa, užasa, humora, magije i kosmičke istine koji premašuju naše najluđe snove. Sin crnog četvrtka je uzbudljiv roman jednog od naših najdragocenijih majstora.

Šifra proizvoda: 121212121212121 Kategorije: ,
Opis

Kvaziautobiografski roman Gde ptica peva najlepše majstorsko je istraživanje!

Uporedivo s Markesovom porodičnom sagom Sto godina samoće i Beninijevim filmom Život je lep.  O porodici, mitologiji i o tome koliko će nam daleko umovi ići u potrazi za samoodržanjem. I šansom da se uhvati neki prividni smisao u svetu koji je tako često van našeg razumevanja, kako u svojoj lepoti tako i u svom nasilju.

Od Alehandra Hodorovskog — legendarnog reditelja Svete planine, duhovnog gurua koji stoji iza Psihomagije i Plesa stvarnosti. Pisca knjige Gde ptica peva najlepše – stiže novi autobiografski trijumf.  Sin crnog četvrtka je mitopoetski portret umetnika kao mladića u Čileu tokom burnih tridesetih godina prošlog veka.