Sniženo

Jung i joga: Veza psihe i tela

Džudit Haris

720.00 RSD

Areté predstavlja knjigu koja će vas pokrenuti: Džudit Haris, „Jung i Joga, Veza psihe i tela“.
Ova knjiga pomoći će vam da se povežete sa svojim telom i uz pomoć Jungove psihologije i somatske terapije naučite da ga cenite.
Kada razmišljamo o svesnosti, često težimo da psihu istaknemo iznad tela. Međutim, u delu Karla Gustava Junga možemo pronaći argumentaciju o neraskidivoj povezanosti ova dva aspekta bića.
Put ka svesnosti ne zaobilazi telo, već kroz njega vodi u dušu.
Drvo koje raste ka nebu mora pustiti korenje do pakla, a joga radi upravo to: povezuje nas sa zemljom ispod i sa nebom iznad.
Čitajući ovu knjigu i praktikujući jogu osetićete energiju koja putuje kroz vaše udove, istovremeno preobražavajući i telo i psihu.

 

Šifra proizvoda: 9788680426754 Kategorija:
Opis

Knjiga „Jung i Joga“ je temeljna studija o paralelama između praktikovanja joge i jungovske analize, o njihovom značaju kako za duhovni, tako i za psihički razvoj. Ovo je izuzetno praktičan pristup temi koja se, s jedne strane, fokusira na razumevanje Jungovih ideja koje se mogu javiti u somatskoj terapiji, i s druge strane, nudi novu psihološku perspektivu svima koji praktikuju somatsku terapiju.

Ničeov paradoks je dobro poznate istina svakome ko je bio primoran da putuje surovim i divnim terenom svog tela dok ono luta u naizgled neobjašnjivim simptomima. U toj divljini, bubnjevi i aktivna mašta pružaju mapu duše. Hrabrost, strpljenje, poverenje krče put kroz džunglu. Svaki korak potvrđuje paradoks: za uspon ka duhu neophodan je silazak u zemlju. Zemlja u jogi je muladara, korenska čakra u kojoj se uzemljujemo u sopstvenoj ljudskosti kroz koju doživljavamo sopstvenu božanstvenost.

„Džudit Haris odlazi u središte tame kako bi pronašla novu svetlost… ‘ Jung i joga’ je pravi doprinos medicini dvadeset prvog veka. “

Marion Vudman, autorka knjiga „Porok savršenosti“ i „Trudna devica“