Sniženo

I magarica ugleda anđela

Nik Kejv

850.00 RSD

Eksplozija lingvističkog elana i gotičke grotesknosti; užasavajuće, duhovito i tragično“
Majkl Fejber, Gardijan

 

Kejvov Biblijom zaposednuti roman – eksperimentalni rolerkouster o incestuoznoj zajednici divljaka – na impresivan način kreira svoju mitologiju i dodaje joj apokaliptično lokalnu, australijsku, polituru.“
Krikus Rivju

 

 „Upravo su Kejvova nepristupačnost i začudnost ono što je toliko privlačno, pa ipak, postoji nešto u ovom  štivu što deluje toliko živo da stremi tome da izađe iz okvira stranice.“
Indpendent

 

Šifra proizvoda: 9788680426518 Kategorije: , ,
Opis

Prvi roman Nika Kejva I magarica ugleda anđela predstavlja stilski perfektno ispripovedano književno delo puno groteske, kiše, vlage i mraka. Ovaj zagušljivi i mračni roman, baš onakav kakav od Kejva i očekujemo, nežan je i dirljiv, grub i nemilosrdan, šaljiv i ozbiljan. Pripovedan iz perspektive večitog autsajdera. Ovo je roman u kome će se, jednim delom, svako od nas pronaći.
Junak Nika Kejva stoji naspram sveta koji ga samom svojom prirodom odbacuje. On zbog toga pati i to odbacivanje izaziva bes koji će doći do neverovatnih razmera.
Ipak, ljubav je ono što će Kejvovog junaka sa margine gurnuti još dublje u njegovu ograđenu zemlju kiše. Da li je odgurnutom čoveku koji stoji po strani lako da tu stoji i da li mu ta samoća prija? Da li sve to pada u vodu kada se na suprotnoj strani nađe voljeno biće? Kao i u pesmama Nika Kejva, to je tajna čovekovog suptilnog i nedokučivo nežnog bića. Kako sam autor kaže, ovo je jedan od najbitnijih projekata u njegovoj karijeri, a od sada je roman dostupan i domaćoj publici.

Dodatne informacije
autor

Nik Kejv

broj-strana

315

ilustracije

Dragana Dubljević

isbn

9788680426518

povez

meki

prevod

Goran Sinadinović