Sniženo

Oporavak

Rasel Brand

800.00 RSD

Evo malo dobrih vesti za pale, za one među vama koji ovo čitaju iz očaja, za pajdomane, alkose, uličare, anoreksičare, bulimičare, dispeptične, perverznjake, suzavisne, zavisne od ljubavi, beznadežne slučajeve: Sada verujem da je zavisnost poziv. Blagoslov. Sada čujem ritam iza udaraca, iza škripavog neskladnog zvuka svog neprestanog razmišljanja. Pravi puls iza bombastične tutnjave bubnja ega. Tu, u tišini, nesvakidašnje prisustvo nečeg drugog. Šta bi to moglo biti, ta druga svest? Samo tanana pratnja mojih rastućih noktiju, srca koje pumpa i krvi koja teče? Ti fizički i primetni telesni fenomeni, da li oni imaju parnjaka u nekom manje očiglednom svetu? Da li smo mi, zavisnici, kao životinje koje unapred beže od nastupajućeg cunamija, osećajući da se nešto loše sprema? Da li smo usklađeni s bodljikavim signalima koji zahtevaju anesteziju? Šta je taj bol? Šta je on? Šta hoće?

Kroz ovu iskrenu ispovest o zavisnosti, narcizmu, slavi i novom životu koji omogućava program Dvanaest koraka, Rasel nas svojom verbalnom eksplozivnošću i vrcavošću postavlja pitanje šta nam je, kao savremenim bićima u potrošačkom svetu, zaista bitno u životu.

Ako priželjkujete neku promenu, ova knjiga može biti vodič ka buđenju vašeg zarobljenog Ja i priželjkivan povratak kući.

 

Šifra proizvoda: 9788680426938 Kategorije: , ,
Opis

Jedina Revolucija koja zaista može promeniti svet je ona u vašoj svesti, a moja je već počela.

Da li imate osećaj da vam nešto fali? Neki osećaj u stomaku da niste dovoljno dobri? Da ćete se, ako nešto uradite, bilo da je to jedenje tviksa, kupovina cipela, pušenje džointa ili dobijanje dobrog posla, bolje osećati? Ako imate, to i nije toliko neobično, jer verujem da živimo u doba zavisnosti, gde je zavisničko razmišljanje gotovo sve preplavilo. Ono je u biti naše kulture. Konzumerizam je stimulus i reakcija kao dizajnirana za naš život. Sama ideja da nekako možete popraviti svoj život tako što ćete ostvariti primitivne materijalne ciljeve – bilo da je to idealna veza, idealan posao, prelepi berberski ćilim ili pajdo u vrednosti od četrdeset funti – osnovna ideja: „kada bih samo dobio X, Y, Z, osećao bih se dobro”, veoma je uporna i potpuno pogrešna.

 

Dodatne informacije
autor

Rasel Brand

broj-strana

239

isbn

978-86-80426-93-8

povez

meki

prevod

Irina Vujičić