Sniženo

Paket knjiga Virdžinije Vulf

Virdžinija Vulf

2,500.00 RSD

Paket od četiri romana Virdžinije Vulf  na jednom mestu i po jedinstvenoj ceni!

 

Gospođa Dalovej“ – Jedan od najpoznatijih romana Virdžinije Vulf, nastao na temeljima kratkih priča „Gospođa Dalovej u Ulici Bond i Premijer“. Objavljen je 1925. godine. Prvobitni naziv mu je „Sati“ (poslužio je kao inspiracija za istoimeni film), ali autorka se u poslednjem trenutku predomislila i nazvala svoje delo po glavnoj junakinji.

 

Ka svetioniku“ – roman toka svesti i jedan od najznačajnijih romana modernizma. Opisuje priču porodice Remzi tokom Prvog svetskog rata. Ovu knjigu čitamo, pre svega, „kao lirsku sliku irealnog sveta“. U njemu ima mnogo autobiografskog, a ono što ga čini, kao uostalom sve što je Virdžinija Vulf napisala, osobenim jeste protok misli koji vreme zaustavlja i filtrira sporo.

 

Orlando“ – roman o društvu, identitetu i sazrevanju lika Orlanda koji živi čak četiri veka u telu muškarca a potom i telu žene. Inspiraciju za lik Orlanda Virdžinija je pronašla u svojoj ljubavnici i prijateljici Viti Sakvil-Vest. O Orlandu, Vitin sin Najdžel Nikolson je pisao: “Sav uticaj koji je Vita imala na Virdžiniju nalazi se u Orlandu, najdužem i najšarmantnijem ljubavnom pismu u književnosti, u kome ona istražuje Vitu, provlači je kroz vekove, bacaka je iz jednog pola u drugi, igra se njome, oblači je u krzna, čipku i smaragde, zadirkuje je, flertuje sa njom, spuštva magleni veo na nju.”

 

„Između činova“ – poslednji roman Virdžinije Vulf. Ubrzo nakon što ga je predala izdavaču i svome mužu Lenardu Vulfu ovaj roman, Virdžinija Vulf odšetala je do reke Uz i utopila se. U ovom romanu autorka piše o raznim neskladima koji postoje u čoveku i oko njega samog.

Šifra proizvoda: 181818181818181 Kategorije: , ,