Sniženo

Prorok

Halil Džubran

600.00 RSD

Arete vam predstavlja jednu od najvoljenijih knjiga 20. veka, „Proroka“ Halila Džubrana u novom prevodu na srpski jezik.

Zato što se direktno obraća ljudskom razumu i duhovnosti, ova knjiga postala je omiljena mnogim ljudima širom sveta i njeni stihovi postali su deo njihovih najbitnijih životnih trenutaka.

Nudeći nam odgovore na neka od najznačajnijih životnih pitanja, ona nas sa velikom nežnošću podseća na univerzalne istine koje srcem već znamo.

Dvadeset i šest pesama u prozi kroz koje Almustafa prenosi svoju mudrost na građane Orfalisa predstavljaju uputstva za život kojih svaki čovek treba da se pridržava kako bi postigao jedinstvo sa sobom i svetom.

Šifra proizvoda: 9788680426778 Kategorije: , ,
Opis

„Prorok“ Halila Džubrana jedan je od najvećih književnih fenomena 20. veka. Preveden je na više od sto jezika i nadahnuo je mnoge umetnike.

Ali zašto nam je Prorok toliko blizak?

Propovedi koje Almustafa daruje narodu Orfalisa predstavljaju poetska uputstva za postizanje jedinstva sa sobom i svetom. Zaobilazeći religijske dogme, one se direktno obraćaju univerzalnoj ljudskoj duhovnosti. Zato Proroka čitamo s pažnjom i zanosom, gladni svake nove reči, i dok to činimo, i sami postajemo građani Orfalisa.

Halil Džubran (6. januar 1883, Bšari, Liban – 10. april 1931, Njujork, Sjedinjene Američke Džave) bio je libanski i američki pisac, pesnik i slikar.

Kao mladić, preselio se s porodicom u Sjedinjene Države, gde je studirao umetnost i bavio se pisanjem. Bio je ključna figura romantičarskog pokreta koji je preobrazio arapsku književnost u prvoj polovini 20. veka. U pisanju se ugledao na evropske moderniste. Njegova najznačajnija dela su „Glasnik“ (1920), „Prorok“ (1923), „Pesak i pena“ (1926), „Isus, čovekov sin“ (1928), „Zemaljski bogovi“ (1931).

Dodatne informacije
autor

Halil Džurban

broj-strana

88

prevod

Ana Jovanović

isbn

978-86-80426-77-8