Sniženo

Pusti me da budem srećna

Jana Frej

650.00 RSD

Zakoračite u osetljiv i haotičan svet šesnaestogodišnjaka i upoznajte se sa mračnom stranom adolescencije: zavisnost od droge, vršnjačko nasilje, nerazumevanje u porodici.

 

Liza i Lela su najbolje prijateljice – nerazdvojne još od malih nogu. Ali njihovo prijateljstvo je krhkije nego što misle. Nakon jednog pokušaja drogiranja kristal metom, udaljavaju se jedna od druge. Lela nastavlja da se drogira, mora da bude haj kako ne bi očajavala nad svojim životom. Liza, nasuprot tome, uspeva da se odupre i pronalazi svoju prvu ljubav. Sme li ona da uživa u svojoj sreći dok je Leli sve gore i gore?

 

Kategorije: ,
Opis

Ja sam ja! Pozicioniranje sopstvene ličnosti.

Lela je i dalje zurila u svoju otvorenu svesku iz etike. A onda se pokrenula i počela da piše. Što pre počne, pre će završiti.

Ja sam Lela fon Puldorf, napisala je kao uvod. Iako je to bilo trućanje, jer će gospodin Eneman, njen nastavnik etike, to shvatiti čim uzme u ruke njenu svesku.

Uostalom, pisalo je na koricama.

Svejedno.

Ja sam ćerka. Unuka. Praunuka. Prijateljica. Vlasnica psa.

Komšinica. Učenica.

Zastala je. Da li je to dovoljno? Da? Ne? Kakva besmislica.

Politički sam levo. Ah da, ja sam bivša violinistkinja. Osim toga, iznervirana sam. I dosadno mi je. Konačno, vlasnica sam pametnog telefona. Ljubičasti lak za nokte je moj fetiš.

Da li se sve ovo uopšte tiče gospodina Enemana?

Fan sam Džonija Vajsmilera! Ha-ha, ko još, osim nje, danas zna za njega? Sou vot? Volela je Džonija Vajsmilera. Naročito njegova ramena i liniju jagodica.

 

Dodatne informacije
autor

Jana Frej

broj-strana

164

isbn

978-86-80426-97-6

povez

meki

prevod

Darinka Kovačević