Sniženo

Paket knjiga Salvadora Dalija – ograničena ponuda!

Salvador Dali

2,200.00 RSD

Poručite autobiografiju „Tajni život Salvadora Dalija“ i roman „Skrivena lica“ u paketu po jedinstvenoj ceni i sa najvećim popustom do sada!

Za sve koji su zainteresovani za umetnost 20. veka i za jednu od njenih najdarovitijih i najharizmatičnijih figura, ove knjige su obavezna literatura.

Šifra proizvoda: 333333333333333 Kategorija:
Opis

U romanu Skrivena lica ulazimo u bizarni svet koji nam je već poznat iz Dalijevih slika. Živopisnim pojmovima Dali opisuje intrige i ljubavne veze skupine upečatljivih, ekscentričnih aristokrata koji svojim luksuznim i ekstravagantnim životima simbolizuju dekadenciju Evrope tridesetih godina 20. veka. Priča o isprepletenim životima glavnih junaka, od pariskih pobuna februara 1934. do najmračnijih dana Drugog svetskog rata predstavlja brilijantno i dinamično sredstvo Dalijeve jedinstvene vizije i čita se kao epitaf predratne Evrope.

 

Salvador Dali jedan je od najznačajnijih umetnika 20. veka, a često ga nazivaju i velikim majstorom nadrealizma. Njegova umetnička dela pokazala su da je on jedan od najkreativnijih slikara svog vremena. Među ostalim umetnicima, izdvaja se svojom neobičnom ličnošću; naime, Salvador je bio genije na granici ludila. Njegove karakterne osobine, egocentričnost, depresivnost i mazohizam, jasno se vide u njegovim delima. Osim što se bavi slikarstvom, scenografijom, dizajnom, vajarstvom i filmom, bio je i pisac. Od pisanih dela, pored scenarija za balete, tu je i nekoliko knjiga: „Skrivena lica“„Tajni život Salvadora Dalija“ i  „Dnevnik genija“.

Jedan je od malobrojnih ljudi kojima su za života sagradili dva muzeja.

Pošto je prvi put objavljena, recenzent je primetio: „Nemoguće je ne diviti se ovom slikaru kao piscu. U celini, on ispoljava snobizam, samoobožavanje, komediju, ozbiljnost, fanatizam, ukratko, koncept života i ukupnu sliku o sebi koju nastoji da prikaže.”