Sniženo

Sutra će seks opet biti dobar

Ketrin Ejndžel

750.00 RSD

„Loš seks je političko pitanje, pitanje nejednakosti u pristupu zadovoljstvu i samoopredeljenju, i treba da ga istražimo kao političko pitanje, umesto da se povlačimo u individualizujuću kritiku i ponižavanje mladih žena koje koriste sva raspoloživa sredstva da bi ublažile patnje svog seksualnog života.“

Kako danas u modernom svetu, posle seksualne revolucije 60-ih, gledamo na seks?  Šta se promenilo u razmišljanju o seksu, zadovoljstvu, samospoznaji? U zavodljivom svetu knjige Sutra će seks opet biti dobar, Ketrin Ejndžel govori o ženskoj želji, koja ne mora da bude poznata i utvrđena, o muškom insistiranju da znaju šta žene i njihova tela žele, načinima da se iskoreni seksualno nasilje,  ali i kako da se postavi dobra seksualna interakcija među partnerima.

Kategorije: ,
Opis

Prema Bersanijevom mišljenju, ne bi trebalo da predstavljamo seks „samo kao moć”. U pravu je – ko god da smo, kakva god da su naša tela i ma šta da ona rade, svi smo u seksu u nečijoj milosti i svi doživljavamo bespomoćnost, tu prvobitnu patnju i blaženstvo; svi postajemo infantilni, zavisni. Želeti, žudeti znači postati ranjiv – žudeti za negom, kontaktom, prepoznavanjem u zagrljaju drugog. Kako Bersani tvrdi, rizik od seksa je rizik od „gubljenja sebe iz vida”.

Dodatne informacije
autor

Ketrin Ejndžel

broj-strana

127

isbn

978-86-80426-96-9

povez

meki

prevod

Ivana Tomić