Sniženo

Učitelj i čarobnice

Alehandro Hodorovski

820.00 RSD

„Učitelj i čarobnice“, Jedna od najličnijih knjiga Alehandra Hodorovskog.

U ovoj autobiografskoj knjizi sa dozom magičnog realizma na koji smo već navikli iz njegovih prethodnih dela, Hodorovski nas vodi na put prosvetljenja.

Prateći njegovu potragu za srećom, duhovnosti i suštinom zen-filozofije, upoznajemo likove koji su svojim duhom i neobičnim životnim pričama inspirisali Hodorovskog i pomogli mu da pronađe svoj umetnički i životni put.

Ovo nije samo priča o prosvetljenju, već i o velikom prijateljstvu, koje je predstavljeno kroz lik učitelja Eja Takate, i o važnosti ženskog principa koji upoznajemo kroz likove čarobnica.

Knjiga je obogaćena anegdotama koje potpisuje sam autor, a koje osvetljavaju scene iz njegove karijere i ličnog života.

 

Prosvetljenje nije stvar. Nije ni cilj, ni koncept. To nije nešto što se dobija. To je metamorfoza… Kada bi gusenica mislila da je leptir, koji iz nje nastaje, zapravo samo krila i antene koje joj izrastu, leptira ne bi bilo. Gusenica mora da prihvati da će da nestane, da će da se preobrazi. Kada divni insekt poleti, u njemu ne ostaje ništa od gusenice.“

Alehandro Hodorovski

Šifra proizvoda: 9788680426792 Kategorije: ,
Opis

„Učitelj i čarobnice“ je autobiografska knjiga za koju možemo reći da predstavlja svojevrsnu dopunu „Psihomagije“. U njoj autor svojom već čuvenom maštovitom tehnikom pripoveda o susretu sa japanskim majstorom Ejom Takatom i svojoj inicijaciji u zen-budizam i meditaciju, u čemu mu je pomogla serija odlučnih žena. Sve one,  od Leonore Karington do Violete Para predstavljaju ili aludiraju na stvarne žene koje je Hodorovski susretao tokom života.

Dodatne informacije
autor

Alehandro Hodorovski

broj-strana

255

isbn

978-86-80426-79-2

prevod

Ivana Krgović

povez

meki